Handige tips bij het kopen van babykleding

Ben je in verwachting van een baby en wil je alvast op pad om babykleding te kopen? Als je voor het eerst babykleding koopt zit je wellicht met een aantal vragen. In dit artikel vertel ik je waar je op moet letten bij het kopen van babykleding. Hopelijk help ik je zo een eindje op weg!

Voldoende rompertjes

Als je voor het eerst op pad gaat om kleding voor je baby te kopen, is het slim om voldoende rompertjes in huis te halen. Ga daarbij uit van ongeveer 7 tot 8 stuks. Rompertjes houden de luier op z’n plaats, waardoor de kans op lekker kleiner wordt. Daarnaast is een rompertje gemakkelijk aan te trekken. Kies bij voorkeur voor rompertjes van zijde, katoen of wol. Deze stoffen houden de lichaamswarmte van je baby vast en zijn goed lucht- en vochtdoorlatend.

Ga voor een maatje groter

Baby’s groeien als kool. Om ervoor te zorgen dat kleding net wat langer meegaat, is het verstandig om een maatje groter aan te schaffen. Zo voorkom je dat je na een paar weken alweer op pad moet voor nieuwe kleding. Bovendien scheelt het in je portemonnee!

Pas op met capuchons

We vinden kleding met capuchon vaak leuk en schattig, maar omdat baby’s een groot gedeelte van de tijd op een rug liggen is dit niet echt comfortabel. Houd hier dus rekening mee!

Ben je op zoek naar meer tips voor het kopen van baby- of kinderkleding of ben je op zoek naar een leuke webshop? Neem dan eens een kijkje in de webshop van Kixx Online!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *