Werken als verloskundige in een verloskundigenpraktijk

Als verloskundige ben je ontzettend druk en heb je wel gelukkig altijd garantie op een baan. Echo zwangerschap, consultatie met jonge moeders, of een cursus geven aan vrienden, kennissen en familie van de zwangere persoon. Je moet het allemaal kunnen en weten als je aan de slag gaat in de verloskundige sector. Het is razend interessant, maar ook ontzettend intensief. Als je bent toegewezen aan een aanstaande moeder, moet je ook klaar kunnen staan op onverwachte uren. Zo kan het een noodgeval zijn en moet je snel aanwezig zijn, of de geboorte is om twee uur ‘s nachts gestart en daar moet je natuurlijk ook snel bij zijn. Toch zijn er genoeg redenen om als verloskundige in een verloskundigenpraktijk te werken. Hier worden een aantal genoemd. 

Verschil met ziekenhuizen

Er is een duidelijk verschil van verloskundigen in een ziekenhuis en in een geboortecentrum. Op https://geboortecentrum.nl/ kan je veel informatie vinden over wat een ‘geboortecentrum’ nu precies inhoudt. Het is een onderdeel van een verloskundigenpraktijk, maar dan het deel waar de kinderen ook daadwerkelijk worden geboren en waar moeders naar toe gaan om te bevallen. Het is intiemer en persoonlijker dan bevallen in een ziekenhuiskamer omgeven door artsen en verpleegkundigen, en daarnaast is het soms ook fijner voor de aanstaande moeder zelf om de plek van bevalling te kiezen. Zo bestaan er ook thuis geboortes. 

Tips voor aanstaande moeders

Als aanstaande moeder is het helemaal niet raar dat je gespannen, nerveus, onzeker of iets anders bent. Het is voor sommige een nieuw proces als het je eerste kindje is, maar voor sommigen kan het ook nog spannend zijn al heb je een gezin met vijf kinderen. De verloskundigen in zo’n verloskundigen praktijk heeft ervaring met allerlei soorten gebeurtenissen en vrouwen en geboortes, maar het fijne hierbij is dat je zelf je traject kan kiezen zodat je je comfortabel voelt en hopelijk minder spanning hebt. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *